3Останніми осінніми теплими, сонячними днями на базі ДЗОВ «Комунарець+» (с.Могилів Царичанського району) 30 вересня та 1 жовтня п.р. відбулася XVI обласна спартакіада працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення, організатором якої був обком галузевої профспілки .


Дуже важливо, що напередодні обласної спартакіади, на багатьох підприємствах галузі пройшли свої спортивні змагання. До обласної - направлені переможці підприємств.
Зазначимо, що, дотримуючись умов карантину, перед відкриттям заходу усім присутнім була виміряна температура запрошеною фаховою медсестрою, кожен учасник змагань доповів про стан здоров’я. (фото див. http://obkomgkh.dp.ua/fotoalbom/2021-10-08-00-43-08/xvi-2021)
Шість команд - учасниць, а саме: КП «Дніпроводоканал» ДМР, КП ДОР «Аульський водовід», КП «Міськсвітло» ДМР, КП «Новомосковськводоканал», КП ДОР «Кам’янський водоканал», КП «Дніпровський електротранспорт» ДМР змагались за перемогу.
Голови профспілкових комітетів команд, це Д. Кордиш, Ю. Тараненко, О. Приходько, Н.Смоглій , Р. Кулаковський, С. Солоха не тільки підтримували команди морально, деякі з них приймали безпосередню участь у змаганнях.
Основним завданням спартакіади було залучення учасників до занять фізичною культурою і спортом, організації їх активного відпочинку, розвитку найбільш популярних видів спорту, пропаганди здорового способу життя.
На урочистій церемонії відкриття спартакіади, крім працівників апарату обкому профспілки, голів профкомів, голови міськкому м. Кам'янське О.Зеріної були присутні окремі керівники підприємств, наприклад: КП «Аульський водовід» В.Неопрятний, КП «Міськводоканал» м. Кам’янське А. Полюлях( останній і учасник змагань по міні футболу).
Відкрила спартакіаду та виступила з привітальним словом голова Дніпропетровської облпрофорганізації працівників ЖКГ, МП, БОН - Анастасія Демідова. Звертаючись до присутніх, вона зазначила: «Рада вітати учасників ХУ1 Спартакіади. Такі заходи ми проводимо двічи на рік. Знаємо, як ви тяжко працюєте та яка нелегка, навантажена ваша праця. Тому хочемо, щоб усі ті, хто працює в складних умовах сьогодення, власним прикладом демонстрували те, що спорт – це модно та сучасно. Він не тільки допомагає в роботі, а й перетворює життя на краще. Переконана, що спорт, а особливо командні види спорту, необхідні всім нам, адже у першу чергу це тімбілдінг, тобто вміння злагоджено, сумлінно працювати в рамках єдиної команди. Підкреслюю, що масовий спорт має бути доступним та цікавим бо не єдиною роботою може бути щасливою людина».
Традиційно змагання з таких видів спорту, як: міні-футбол, волейбол, настільний теніс, шахи, дартс проходив під пильною увагою фахових спеціалістів СПДТОГО «ФСТ «Спартак», головний суддя - Вікторія Орєшина.
Як завжди, найбільш емоційно, видовищно, з великою кількістю вболівальників протягом першого дня проходили змагання з міні-футболу та волейболу. Спортсмени, опинившись на спортмайданчиках, вмить перетворювалися у гравців-професіоналів, даруючи своїм уболівальникам яскраві хвилини тривожній ігри.
Ввечері того ж дня відбулися змагання з настільного тенісу та шахів, після чого учасників спартакіади очікували смачна вечеря з шашликами та незабутня, весела дискотека, яку провів Євген Пірогов – електромонтер КП «Міськсвітло» й за суміщенням «професійний томада».
Наступного дня змагання були провжені – це дартс.
Завершенням спартакіади стало її урочисте закриття та нагородження переможців, після цього - фотосесія та прощання з єдиним бажанням всіх учасників повернутися ще.
За підсумками змагань у загальнокомандному заліку переможцем стала  команда КП «Дніпроводоканал»ДМР, срібним призером - команда КП «Дніпровський електротранспорт»ДМР та бронзовим – команда КП «Міськсвітло» ДМР( яка до речі вразила всіх присутніх своєю новою спортивною формою).
В змаганнях з видів спорту переможцями стали:
з дартсу
чоловіки
1 місце – Абрамов Ігор, КП «Міськсвітло»
2 місце – Щербак Віталій, КП «Дніпровський електротранспорт»
3 місце – Гулак Андрій, КП «Дніпроводоканал»
жінки
1 місце – Васильєва Ганна, КП «Дніпроводоканал»
2 місце – Скрипник Юлія, КП «Міськсвітло»
3 місце – Дашкевич Інна, КП «Новомосковськ водоканал»

з шахів:
чоловіки
1 місце – Воловельський Олег, КП «Дніпроводоканал»
2 місце – Молчанов Ігор, КП «Дніпровський електротранспорт»
3 місце – Должиков Олександр, КП «Міськсвітло»
жінки
1 місце - Злиденко Олеся, КП «Дніпроводоканал»
2 місце – Нікітіна Галина, КП «Дніпровський електротранспорт»
3 місце – Репичева Тетяна, КП «Міськсвітло»

з н/тенісу
чоловіки
1 місце - Сидоренко Андрій, КП «Міськсвітло»
2 місце – Вискребець Дмитро, КП «Аульський водовід»
3 місце – Тамкін Дмитро, КП «Дніпровський електротранспорт»
жінки
1 місце – Петрочук Марина, КП «Міськсвітло»
2 місце – Васильєва Ганна, КП «Дніпроводоканал»
3 місце – Плешакова Наталія, КП «Аульський водовід»
з міні-футболу:
1 місце – команда КП «Новомосковськ водоканал»
2 місце – команда КП «Кам’янський міськводоканал та Аульський водовід»
3 місце - команда КП «Дніпровський електротранспорт»
з волейболу:
1 місце – команда КП «Кам’янський міськводоканал»
2 місце – команда КП «Дніпроводоканал»
3 місце – команда КП «Дніпровський електротранспорт»
Присутні та учасники змагань були дуже вдячні за гостинність, теплий прийом, яскравий відпочинок директорові ДЗОВ «Комунарець+» Людмилі Білан.
А також обкому профспілки за те, що вони змагались на свіжому повітрі, в прекрасних умовах, створених у цьому  мальовничому куточку Дніпропетровської області.
В заключному слові голови обкому профспілки всім учасникам змагань були висловлені побажання нових спортивних перемог, міцного здоров’я, наснаги в роботі!
До нових зустріч на спортивному майданчику!

Президія обкому профспілки