IMG 796410 червня на базі ДПТНЗ «Дніпровський центр професійної освіти», який знаходиться на профспілковому обслуговуванні в нашій організації,  відбулося відкриття Центру розвитку кар’єри і підприємництва та «круглий» стіл за темою «Пріоритетна взаємодія системи П(ПТ)О із соціальними партнерами в рамках функціонування Центру розвитку кар’єри та підприємництва» (регіональний компонент)» з урахуванням воєнного та повоєнного стану в країні.

Насьогодні, у зв’язку з вимушеною міграцією населення через війну з рф, на Дніпропетровщині загострилися проблеми формування трудового робітничого потенціалу, зайнятості переміщеного населення, наявності вакантних  робочих місць й освітніх ресурсів, які цікавлять вимушених переселенців різної вікової категорії. Саме тому особливого значення набуло відкриття Центру  розвитку кар’єри, який насичений матеріалами про затребувані професії регіону, їх суть та перспективу. Також тут можна отримати консультацію й про ринок праці.

В урочистому відкритті Центру та в обговоренні насущних питань професійної й професійно-технічної освіти взяли участь: голова облпрофорганізації ЖКГ, МП, ПОН Анастасія Демідова, представники Федерації організацій роботодавців Дніпропетровщини, навчально-методичного центру ПТО, департаментів гуманітарної політики ДМР та освіти і науки ОДА, служби зайнятості, інспекції по праці.

Під час «круглого» столу зазначалося, що діючий воєнний стан мотивував до багатьох змін в системі формування кадрового потенціалу. Зокрема, запроваджується прискорене та екстернатне навчання, визнається інформальна освіта тощо. До речі, про це йшлося й на нещодавній конференції ФедераціїIMG 7966 організацій роботодавців Дніпропетровщини в рамках реалізації українсько-німецького проєкту.

Також під час «круглого» столу акцентувалося на важливому значені співпраці профосвіти із соціальними партнерами (роботодавцями, службою зайнятості, профспілками). Безпосередньо про вдосконалення соціального діалогу зі сторонами-учасниками трудових відносин в сучасних умовах розповіла Анастасія Демідова.

Наприкінці заходу його учасники зійшлися на думці, що тісна співпраця соціальних партнерів у навчанні та працевлаштуванні не тільки місцевого населення, а й переселенців, буде сприяти скорішому відновленню економіки України.

Довідкове:

ДПТНЗ «Дніпровський центр професійної освіти» - одне з найстаріших професійно-технічних закладів Дніпра, де можливо отримати якісну освіту за професіями: касир (в банку), кухар, кухар-офіціант та кухар-кондитер,  кравець-закрійник, перукар-манікюрник. Тут також на перспективу  розглядаються різні форми, терміни та програми навчання, про що більш детальніше можливо дізнатися безпосередньо у навчальному закладі (корпус №1 (Приймальна комісія) м. Дніпро, ж/м Калинівський-6, вул. Верещагіна, 103; корпус №2 м. Дніпро, вул. Калинова, 41, сайт dcpo.dp.ua)

Прес-служба обкому