ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ

photo 2020 06 08 18 34 454 червня 2020 року відбулася нарада керівництва ФПУ з керівниками Всеукраїнських профспілок, територіальних профоб'єднань у режимі відеоконференції в Zoom.

 

Під час наради учасники розглянули низку питань, серед яких антикризові заходи, реалізація яких спрямована на те, щоб пом’якшити  економічні та соціальні наслідки карантинних заходів для людей. З цього питання попередньо Голова СПО Григорій Осовий і голова СПО роботодавців Дмитро Олійник вже надіслали спільне Звернення до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

У своєму виступі Голова ФПУ Григорій Осовий, зазначив, що питання щодо розгляду парламентом  антипрофспілкового законопроекту №2681 стоїть дуже гостро для всієї профспілкової спільноти, і або до профспілкових вимог дослухаються та відтермінують розгляд даного законопроекту і створять відповідну робочу групу щодо його доопрацювання в профільному парламентському комітеті, або правляча сила буде йти «напролом» і намагатися внести його до сесійної зали для голосування. Наше завдання, наголосив він повернути його на доопрацювання, тому що, якщо він буде проголосований у першому читанні, то зміни і доповнення можна буде вносити до другого читання лише щодо проголосованих статей, а чи будуть вони потім проголосовані? Нам потрібна нова редакція цього законопроекту. Через звернення, заяви інші методи впливу ми повинні донести профспілкову позицію до кожного народного депутата України. Якщо належного реагування не буде, ми маємо задіяти всі законні способи протистояння.

У країні відсутнє народовладдя – звучало у виступах керівників членських організацій ФПУ. Відсутня належна реакція на петицію, яку підписали більше  25 тис. членів профспілок про не підтримку антипрофспілкового законопроекту,

 Більшість учасників конференції висловились за активні дії профспілок, які б спонукали владу прислухатись до вимог працівників, які мають гарантоване Конституцією право на об’єднання і солідарні дії на захист своїх трудових прав, гідне життя.

ФПУ підтримала Міжнародна організація  профспілок, Європейська конфедерація профспілок, національні профцентри європейських країн, галузеві – Глобальний союз Indastrial та інші у боротьбі з антипрофспілковим законом. 

Учасники наради всебічно обговоривши порушене питання дійшли висновку про необхідність проведення у період з 22 по 26 червня ц.р. всеукраїнської попереджувальної акції протесту в м. Києві та регіонах. Дане питання запропоновано обговорити в членських організаціях, після чого прийняти відповідне рішення Президії ФПУ.

За матеріалами – ЦК профспілки ЖКГ, МП, ПОН України