САН  В Україні введено нові пандемічні обмеження — карантин вихідного дня. з 14 по 30 листопада 2020 року жорсткий карантин буде діяти з 00:00 суботи до 00:00 понеділка — кожні вихідні. Проте цього разу санаторно-оздоровчій галузі пощастило!
  За словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, в рамках нових обмежень буде заборонена робота установ, які надають послуги з розміщення, крім готелів, реабілітаційних центрів, санаторно-курортних закладів, стаціонарних відділень протезування. Протягом усього карантину важливість санаторно-курортного оздоровлення та реабілітації прийшлося довго доводити та роз'яснювати державним структурам та чиновникам, а декого навіть переконувати аби зберегти для санаторіїв можливість працювати, а для людей змогу дбати про здоров'я.
  Боротьба «Укрпрофоздоровниці» за відкриття після весняного локдауну, спільна з МОЗ розробка санітарних норм роботи закладів, потім ініціатива щодо відновлення реабілітації в санаторно-курортних умовах для застрахованих осіб все ж таки дали свої результати у розумінні державою рівня соціальної важливості та ролі, яку санаторно-курортні оздоровчі заклади відіграють для здоров'я нації та можуть відіграти у посткарантинний період, коли люди потребуватимуть відновлювальної терапії після перенесеного вірусу та ускладнень, які він викликає.
  Тож надіємось, що далі – без сюрпризів матимемо змогу ставити українців на ноги після усіх недугів!
Джерело: сайт ФПУ с посиланням на сторінку ПрАТ "Укпрофоздоровниця" у Facebook