whatsapp image 2020 11 23 at 165508 768x384В умовах проходження опалювального сезону найбільш актуальними питаннями, які потребують урегулювання, є щомісячне зростання вартості природного газу для підприємств теплопостачання та тарифної політики у сфері теплопостачання.

Про це зазначила заступник Міністра розвитку громад та територій України Наталія Хоцянівська, під час онлайн-наради щодо проблемних питань діяльності суб’єктів господарювання у сфері теплопостачання в  умовах запровадження ринку природного газу.

«Для вирішення цих питань Мінрегіон пропонує розглянути варіант запровадження автоматичного коригування тарифів на теплову енергію та комунальні послуги у зв’язку зі зміною вартості складових, що змінюються з причин не залежних від підприємств теплопостачання. Зокрема, у зв’язку із функціонуванням ринку природного газу та електроенергії», — зазначила Наталія Хоцянівська.

У разі якщо рішення щодо автоматичного коригування не буде прийнято Верховною Радою України, міністерство пропонує закріпити на законодавчому рівні можливість здійснення щомісячного перерахування вартості теплової енергії та комунальних послуг з урахуванням зміни вартості енергоносіїв.

Джерело https://www.zhkgprof.com.ua/novyny/2629-ministerstvo-rozvitku-gromad-ta-teritorij-ukrajini-28.html